ODRŽANA X REDOVNA SEDNICA SKUPŠTINE ASOCIJACIJE PROSTORNIH PLANERA SRBIJE

Deseta redovna sednica Skupštine Asocijacije prostornih planera Srbije održana je u petak, 03. juna 2016. godine u hotelu ”Srbija” u Vršcu.

Skupštini je prisustvovalo 69 članova Asocijacije, gosti iz inostranstva i predstavnici Sekcije studenata prostornog planiranja Geografskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Sednicom Skupštine predsedavao je mr Zoran Radosavljević, predsednik APPS, a za članove Radnog predsedništva izabrani su Dragoslav Pavlović, zamenik predsednika APPS i mr Dejan S. Đorđević, član UO APPS.

Jednoglasno su usvojeni Zapisnik sa Devete (redovne) Skupštine APPS održane 17. aprila 2015. godine u ”EKO-centru” na Paliću-Subotica, Izveštaj o radu UO APPS za period april 2015 – maj 2016. godine, kao i Plan i Program rada APPS za period jun 2016 – jun 2017. godine.

Zaključeno je da su u prethodnoj godini ostvareni pozitivni rezultati, te je Upravnom odboru data puna podrška za dalji rad. Ukazano je na važnu ulogu Asocijacije u podsticanju debate o aktuelnim prostornim i urbanim temama i okupljanju aktera prostornog i urbanog razvoja, kao i na sve veće poštovanje i poverenje koje Asocijaciji ukazuju kolege iz Srbije i regiona.

Doneta je odluka o prijemu novih članova APPS, i to: Milica Ružić, dipl. pr. planer; mr Đorđe Čolaković, dipl. pr. planer; msr Marija Belij, dipl. geograf; Prof. dr Uroš Radosavljević, dipl. inž. arh; Tijana Đorđević, dipl. pr. planer; Marija Pavlović, dipl. pr. planer; Doc. dr Sanja Manojlović, dipl. geograf i Doc. dr Ivana Carević, dipl. geolog, kao i odluka o visini članarine za 2016. godinu u iznosu od 1.000,00 dinara.

Prezentovana je i podržana Inicijativa javnih urbanističkih i drugih preduzeća i institucija za unapređenje stanja u domenu stručnog organizovanja za obavljanje poslova prostornog i urbanističkog planiranja. Istaknuta je potreba da se u predstojećem periodu na adekvatan način obezbede njihov siguran pravni i finansijski status. Inicijativu možete pogledati i preuzeti ovde

Sekciji studenata prostornog planiranja Geografskog fakulteta Univerziteta u Beogradu koja je Skupštini APPS prezentovala svoje ciljeve i aktivnosti data je puna podrška za delovanje, uz mogućnost učešća u radu UO Asocijacije putem delegiranog predstavnika Sekcije studenata.

Podeli članak: